“Voor de horeca moet je het type zijn. Je moet van mensen houden, je moet van gezelligheid houden. Je moet servicegericht zijn. Als je dat niet bent, ga je het niet volhouden. Horeca is ons leven, wij zouden niet anders willen maar het is soms best heavy.
Voor ons hoeven we niet halsoverkop met kerst open. Je bent een godsvermogen kwijt aan kerstversiering, de dubbele loonlasten tijdens de feestdagen, het is niet te doen, zo kort van tevoren, zeker niet als de restricties nog gelden.
Vanaf 18 december kun je bij ons een Haal De Wijnbar In Huis-kerstpakket ophalen met daarin onze huiswijnen, onze wijnglazen, onze koffielikeur, een vlees- en/of kaasplateau en een kruidenpotje, de geheime mix waarmee wij onze kippenvleugels bestrooien. Onze kippenvleugels vindt iedereen lekker.
2020 is een dramajaar. Weet je waar bij ons het meest aan storen? Dat tweewekenbeleid van Rutte en De Jonge. Om krankzinnig van te worden. Je kunt niet vooruit. We voelen ons soms echt gegijzeld.
Wijnbar Janssen & Van Dijk bestaat al 17 jaar. We hebben inmiddels een buffer opgebouwd. We hebben geen grote zaak, het is bij ons te overzien. Wij gaan niet dood. Laat onverlet dat het zuur is dat je spaargeld in rook opgaat. We hebben het vooral te doen met de collega’s die geld moeten lenen om overeind te blijven. Het wordt een sobere kerst. Kijk maar om je heen. De ziel is uit de stad.”
Albert van Dijk (en Saraja Janssen)
Beeld: Sylvia Kuiper