SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Cafe 't Klooster SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

‘t Klooster

  • Dijlan van Vlimmeren

“Een geluk bij een ongeluk. Mijn gerenoveerde woning was op 15 maart net opgeleverd. Ik had door de lockdown ineens alle tijd om te klussen. Nieuwe vloeren gelegd, badkamer vervangen, zo’n beetje alles is onder handen genomen. 

Tussen de eerste en tweede lockdown waren we heel even open. Die periode vond ik verschrikkelijk. Je moest je gasten om 21 uur vertellen dat ze nog een drankje konden doen en daarna moesten ophoepelen. Mensen wegsturen, dat druist tegen al mijn horecaprincipes in.

‘t Klooster wordt aanbeden vanwege het gemêleerde gezelschap. Er komt bij ons van alles. Allochtonen, autochtonen, omgebouwden, iedereen is hier op zijn of haar gemak en dat maakt het zo leuk. Horeca is het mooiste vak wat er is. Je bent barman en maatschappelijk werker ineen. Je moet overal wat van afweten maar je moet vooral niet te veel weten. 

Mijn vader zat in de bloemen en planten en het lag in de lijn der verwachting dat ik dat zou voortzetten. Ik heb dat een tijdje gedaan maar het bleek niet mijn business. Ik heb altijd in de horeca willen werken. In de horeca kom ik beter tot mijn recht. 

Ik had een buffertje voor mijn oude dag maar dat geld is door de twee gedwongen sluitingen gewoon op. Da’s zuur. In de wandelgangen hoor ik dat we half januari wellicht weer open mogen. Dan moeten de besmettingscijfers ondertussen niet toenemen. We wachten rustig af. We hebben geen keus.”

Paul van der Lem

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.