“Hoe het met me gaat? Met mijzelf best okay. Laat onverlet dat het een rare tijd is. Met het hotel zijn we, met we bedoel ik mezelf en Glenn Severin, nu slechts twee dagen per week open: op vrijdag en op zaterdag. Op de andere dagen komt er haast niemand. Geen horeca, geen evenementen in de stad, dat is killing voor de hotels.
We hebben in de weekenden een in-room dining in samenwerking met restaurants als De Matroos en Het Meisje en Williams Canteen. Vanuit de minibar vinken we de drankjes af. Flessen die niet leeg zijn, mogen de gasten de volgende dag mee naar huis nemen. Het driegangenmenu serveren we op de kamers uit, volledig coronaproof. Het is voor ons een behoorlijke work-out, 38 kamers per gang af, maar het is leuk om te doen en het wordt goed opgepakt. We kijken er ieder weekend opnieuw naar uit.
De in-room dining is verre van kostendekkend. We hebben geluk met onze investeerder die de situatie begrijpt en zich heel coulant opstelt, want het steunpakket gaat vooralsnog aan ons voorbij, althans een deel van het steunpakket. We moeten kunnen aantonen wat onze omzetdaling per maand is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar Supernova bestond nog niet in maart 2019. We verwachten dat we pas vanaf maart 2021 weer kunnen draaien zoals we willen draaien. Tot die tijd proberen we de kosten te beperken en de weekenden te vullen.”
Jan-Maarten de Reus
Beeld: Sylvia Kuiper