CUCU is terug. Weliswaar niet in dezelfde opzet, dat zou saai zijn, maar de gerechten van het Indonesische restaurant in Zwijndrecht dat nationale bekendheid genoot, zijn voortaan te bestellen bij SARA by CUCU. Op donderdag 14 juli opent SARA by CUCU aan het Zomerlust in Zwijndrecht, een eigentijdse food bar waar je de lekkerste broodjes rendang en ayam semur, nasi rames als pokébowl en rijsttafels à la CUCU kunt afhalen.
In de toko van Sara den Boer, jarenlang het gezicht van restaurant CUCU en dochter van oprichter Leila Hamer, staan dezelfde authentieke gerechten uit de Indonesische keuken centraal. Leila Hamer koos er eerder dit jaar voor een andere vorm aan CUCU te geven en sloot om deze reden de deuren van het populaire restaurant aan het Veerplein in Zwijndrecht. Die andere vorm heet CUCU Foodparts. Vanuit haar productiekeuken in Rotterdam bereidt CUCU Foodparts boemboes en dagverse gerechten voor tal van horecazaken waaronder TIWYA in Rotterdam en (vanaf volgende week) SARA by CUCU.
SARA by CUCU is geen kopie van restaurant CUCU. Deze food bar is zoals Sara den Boer (25) is: jong, vrolijk, grappig, luchtig en een tikkie gedramatiseerd. SARA by CUCU is gestyled met een knipoog. Sara is bovendien kritisch: eten uit zakjes en pakjes, daar wil ze niet van weten.
Bij SARA by CUCU -van donderdag tot en met maandag tussen 12.00 en 19.00 uur geopend voor takeaway- kunnen online of telefonisch broodjes rendang, ayam semur (gesmoorde kip), tahu en tempeh met zoetzuur en sambal of een rijsttafel à la CUCU worden besteld. Nieuw is de nasi rames als pokébowl, die met diverse groenten en toppings naar eigen wens is samen te stellen in drie verschillende porties: S, M of L. SARA by CUCU verkoopt daarnaast spekkoek, pandancake en een wekelijks wisselend taartje of dessert.
Eten weggooien is voor de betrokken Sara den Boer een doodzonde. Zero-waste is haar uitgangspunt. Als er gerechten overblijven, verkoopt ze deze op maandag tegen een gereduceerd tarief. Elke zondagavond geeft ze op haar socials een kliekjesoverzicht.