SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Opa SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Opa

  • Dijlan van Vlimmeren

“Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen. Als je dat onthoudt, dan weet dat je risico’s moet durven nemen voor het beste resultaat. Wij zijn in de crisis een nieuwe onderneming gestart: een beachclub aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. Deze draagt nu nog de naam van de vorige eigenaar: Project 7. Tijdens de officiële opening, we vermoeden op of rond 1 maart, zullen we de nieuwe naam onthullen. Bij Project 7 doen we aan maaltijdbezorging. Bij OPA en de Bierboutique heeft dat geen zin. In de stad zijn al zoveel afhaalmogelijkheden. 

Horeca is een way of life. De mooiste dagen zijn de dagen dat de gasten lachend naar buiten gaan. Je hoort weleens iemand zeggen dat hij of zij een bijbaan heeft in de horeca en na de studie start met een echte baan. Hoe kom je erbij dat de horeca geen echte baan is? Horeca doe je er niet even bij. Horeca is een vak, een roeping zelfs. Met borden lopen, dat is misschien niet zo spannend. Dat is iedereen te leren. Pas als je de gast weet te vermaken, versta je het vak.

Onze ziel en zaligheid liggen in OPA en in de Bierboutique. Het zijn gevoelszaken, zaken met een historie. Het zijn zaken die je niet kunt nabouwen. Door de lockdown glipt dat gevoel wel een beetje uit onze handen. Het zal misschien even duren voordat we beide zaken weer volledig eigen hebben gemaakt. Dat we er uiteindelijk sterker uitkomen, dat staat voor ons als een paal boven water.”

Iris Wulffraat en Jan Wouters

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.