“Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen. Als je dat onthoudt, dan weet dat je risico’s moet durven nemen voor het beste resultaat. Wij zijn in de crisis een nieuwe onderneming gestart: een beachclub aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. Deze draagt nu nog de naam van de vorige eigenaar: Project 7. Tijdens de officiële opening, we vermoeden op of rond 1 maart, zullen we de nieuwe naam onthullen. Bij Project 7 doen we aan maaltijdbezorging. Bij OPA en de Bierboutique heeft dat geen zin. In de stad zijn al zoveel afhaalmogelijkheden.
Horeca is een way of life. De mooiste dagen zijn de dagen dat de gasten lachend naar buiten gaan. Je hoort weleens iemand zeggen dat hij of zij een bijbaan heeft in de horeca en na de studie start met een echte baan. Hoe kom je erbij dat de horeca geen echte baan is? Horeca doe je er niet even bij. Horeca is een vak, een roeping zelfs. Met borden lopen, dat is misschien niet zo spannend. Dat is iedereen te leren. Pas als je de gast weet te vermaken, versta je het vak.
Onze ziel en zaligheid liggen in OPA en in de Bierboutique. Het zijn gevoelszaken, zaken met een historie. Het zijn zaken die je niet kunt nabouwen. Door de lockdown glipt dat gevoel wel een beetje uit onze handen. Het zal misschien even duren voordat we beide zaken weer volledig eigen hebben gemaakt. Dat we er uiteindelijk sterker uitkomen, dat staat voor ons als een paal boven water.”
Iris Wulffraat en Jan Wouters
Beeld: Sylvia Kuiper