SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Interviews
  • Reportages

Onwijs lekker ijs: DE IJssalon

  • Megan Zell

De temperaturen gaan langzaam omhoog en de zon durft zich steeds vaker te laten zien. De zonnebril gaat op en de blote benen komen bijna tevoorschijn. Dit kan maar een ding betekenen: het ijsseizoen is van start gegaan! Wij maakten meteen gebruik van de gelegenheid en brachten een bezoek aan DE IJssalon op de Meent.

Bij binnenkomst stuit je op de twee vitrines gevuld met kleurrijk, overheerlijk ambachtelijk ijs, wat dagelijks vers gemaakt wordt. Maar nu begint meteen het probleem al, en wij vragen ons af of jullie dit probleem ook ervaren. Wanneer wij al die verschillende smaken in de vitrines zien, slaan we dicht. Want; wat moeten we dit keer kiezen? Gaan we wéér voor die oude vertrouwde smaak, of gaan we toch gewaagd een andere smaak proberen. Vaak ben je al aan de beurt voordat je goed en wel elke smaak in je opgenomen hebt, en kies je dan toch maar weer voor die ene welke sinds kinds af aan al vlekken op je shirt maakt. We lieten de keuze daarom over aan de medewerkster die ons vriendelijk hielp. Zij ging voor een bolletje chocolade ijs, welke ook nog eens vegan was. Lekker én gezond! Daarnaast kregen we een bolletje pistache ijs, de meest verkochte ijssoort van de locatie, en wij snappen wel waarom. Beide zeker een aanrader.

Eigenaar Robin Alting heeft met zijn ijs al meerdere prijzen gewonnen. Onder andere zijn stroopwafelijs en cappuccino ijs hebben al verschillende prijzen mogen ontvangen. En dat is nog niet eens het enige lekkers wat je kunt halen in de salons. Sinds vorig jaar herfst verkoopt DE IJssalon ook verschillende macarons. Smaken variërend van sinaasappel, framboos en passievrucht tot aan earl grey, appeltaart en karamel. Zo kunnen ze meerdere specialiteiten aan meerdere locaties leveren, lekker divers!

Mocht je in de buurt zijn van een van de locaties in Rotterdam, te vinden op de Meent, West-kruiskade en in de Markthal, Rockanje of Barendrecht, sla dan zeker een bezoek niet over. Het is overduidelijk de moeite waard. 

Megan Zell

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Reportages

Geen gesneden koek bij Kookpunt

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Hotel Not Hotel - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Hotel Not Hotel – Allesbehalve een standaard hotel

  • Naomi Brandwijk
Rotterdamse Oogst - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Locals oogsten elke week opnieuw succes

  • Dijlan van Vlimmeren
Floris van Zijl - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Kraak noch smaak

  • Karin Koolen

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.