SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Oliva SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Oliva

  • Dijlan van Vlimmeren

“Een stad zonder horeca is niet compleet. Als je gaat winkelen, wil je ergens een kop koffie kunnen doen. Je dag is niet af als dat niet kan. Het is een gemis.

De magie van horeca laat zich lastig onder woorden brengen. Het is creativiteit, mooie dingen maken samen, het is verbinding. Iedereen tevreden de deur uit, dat is onze dagelijkse missie. Dat geldt voor onze gasten maar dat geldt zeker ook voor ons personeel. Ik wil dat zij ook blij zijn na hun shift.

Het ergste van de crisis vind ik dat ik van een paar goede mensen afscheid heb moeten nemen. Van hen liep het contract af. Je doet dat uiteraard in goed overleg, met de belofte dat ze na lockdown weer welkom zijn, maar de tranen stonden desondanks in mijn ogen. Mensen denken dat je tijd overhoudt omdat de restaurants dicht zijn. Ik heb het drukker dan ooit. Met lobbyen, met dingen voor elkaar boksen, het continu inspelen op de aanpassingen. Richting elke persconferentie liggen er twee nieuwe scenario’s gereed: wat te doen bij een nog langere sluiting en wat te doen als we open mogen? We bundelen in Rotterdam gedurende de lockdown de krachten. Oliva is dicht, de take-away doen we vanuit Gusto. We zijn daar heel actief in. We verzinnen steeds wat nieuws. Drie maanden dezelfde kaart, dat worden mensen beu. Je moet origineel zijn. De take-away loopt bij ons best goed, maar het is alles bij elkaar nog geen 10 procent van de normale omzet. Je hebt wat liquide middelen in huis, je bent bezig met elkaar maar je kunt er niet van rondkomen. Of we het gaan overleven? Zolang we niet weten waar we aan toe zijn, durf ik daar geen antwoord op te geven.”

Alex Verburg

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.