SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Old Dutch SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Old Dutch

  • Dijlan van Vlimmeren

“De Rotterdamse kerstpakketten zijn heel gewild. Gevuld met van alles en nog wat. Van een Smelt zo in je murf-chocoladereep tot bier van Noordt. En met onze huiswijn en onze huisgemaakte kletskoppen. De take-away en bezorging bij Old Dutch lopen daarentegen niet zo’n storm als in het voorjaar. Iedereen is overgestapt op afhaal. De spoeling is dunner geworden, en dat merk je. We hebben er bestellingen tussen van 750 euro maar we hebben ook dagen dat we nauwelijks iets verkopen. Het is een beetje halen en brengen momenteel. Letterlijk en figuurlijk. Sinds 26 november staan we met een oliebollenkraam op ons parkeerterrein. Ik hoop dat die soelaas biedt. Het is de onzekerheid die ons vooral nekt. Je kunt niets plannen. Je geeft geen 10k uit aan kerstversiering als je niet op tijd weet of je open mag zijn of niet.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld weer redelijk normaal wordt in 2021. Huidhonger, contactarmoede, dat willen we niet meer. Iedereen zit om een praatje verlegen. Ik ook. Zonder horeca is het een dooie boel. Mensen lopen nu met de ziel onder de arm, want ze kunnen buitenshuis nergens terecht. Dat we moeten blijven desinfecteren bij de ingang, daar ben ik zelfs voor. Handen wassen vind ik zo vanzelfsprekend. Dat dit niet altijd gebeurt, dat weet ik ook. Ik heb weleens een lunch gedraaid met zes vrouwelijke gasten. Geen handdoek was gebruikt op het damestoilet. Laten we 2020 zo snel mogelijk proberen te vergeten. We gaan er weer wat leuks van maken komend jaar.”

Aad van der Stel

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.