SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Columns

Nog steeds (de) bock

  • Rober Willemsen

Langzamerhand maakt de zomer plaats voor de herfst en daarna de winter. Er zijn mensen die hebben het dan over grauw, saai, regen, depressies. Voor mij is het de periode van warmte, gezelligheid, haardvuur en … bockbier. De heerlijke bockbierperiode die traditioneel bij de herfst hoort. Vanuit mijn Heineken-tijd ken ik nog de grote bockbierfeesten. Met de bokkenwagen door de stad om de vaten uit te rijden en het glas te heffen met de ondernemers en hun gasten. 

Een hele dierbare herinnering voor mij is dat precies vijf jaar geleden de eerste vaten Melief Bock geleverd werden bij Melief Bender. Het eerste bier van Brouwerij Noordt (die inmiddels landelijk is gegaan) gebracht door de destijds, denk ik, vierjarige Bink, zoon van meesterbrouwer Rouwen. Met een heel klein bakfietsje en gekleed als een soort van Pietje Bel kwam hij het vaatje brengen. Een heerlijk moment, gevolgd door een nog fijnere avond bockbier en worst van Slagerij Haak.

Nu leven we in een iets andere tijd. Een tijd met een veel grotere diversiteit aan seizoensbieren met bijpassende happen en mooie verhalen. Iets waar best wat ondernemers naar uit kunnen kijken en met hun personeel weer veel positieve energie uit kunnen gaan halen, zeker met de verruiming voor de winterterrassen. Niet alleen meters, maar ook de mogelijkheid om deze comfortabel in te richten. Iets in de trend van ‘help de Rotterdammer die houdt van mensen en gezelligheid de winter door’. 

Helaas is een deel van onze branche nog steeds de spreekwoordelijke bock en zorgt het van weinig visie en durf getuigende (lokale) overheidsbeleid ervoor dat voor een behoorlijk deel van onze branche en overige middenstand in de stad nog nauwelijks perspectief is. Laten we dat dus vooral niet vergeten als we het glas heffen in die locatie waar het tot 22.00 uur nog wel kan. Laten we hopen dat de “normale” wereld van 6 maanden geleden snel weer terug is. Een wereld van plezier, samenzijn, genieten. Een wereld van volle kroegen waar wordt geproost op het leven!

Rober Willemsen
21 november 1971 te Rotterdam

Loopbaan: Vijftien jaar diverse banen bij Heineken Nederland, in 2012 overgestapt naar het ondernemerschap. Eigenaar van Melief Bender, Proeflokaal de Pui, Muller&Co en partner in festival OpperDePop. Van 2012 tot 2016 voorzitter Koninklijk Horeca Nederland afdeling Rotterdam, sinds 2016 landelijk voorzitter.

Typisch Rober: “Een betrokken en gedreven levensgenieter, altijd in voor nieuwe uitdagingen.”

Beeld: Antim

Rober Willemsen

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Columns

The Riel food: Beleving is een zegen

  • Arjen van Riel
Lees meer
  • Columns

De thuiskok

  • Juanita Hoepel
Lees meer
  • Columns

Niet alles wat van ver komt, is lekkerder

  • Harrie Baas
Lees meer
  • Columns

Nieuw bier uit oude vaten

  • Peter Rouwen
Lees meer
  • Columns

Aardse misosoep van Yama

  • Elfie Tromp
SMAAKmag. Elfie Tromp column
Lees meer
  • Columns

Nieuwe rituelen

  • Elfie Tromp
SMAAKmag. column Juanita Hoepel
Lees meer
  • Columns

Gewoon lekker koken

  • Juanita Hoepel
SMAAKmag. Harrie Baas column
Lees meer
  • Columns

Liever geen water bij de wijn

  • Harrie Baas

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
lekker rotterdams

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.