SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Gym & Gin Parqiet Harvest Coffee Brewers SMAAKmag.
  • Eten & drinken

Lunchen zonder scrupules

  • SMAAKmag.

Een taboe is een groot woord maar we voelen ons in Nederland nog altijd een tikkeltje bezwaard als we doordeweeks uitgebreid gaan lunchen. Een zakelijke bespreking geldt als een goed excuus maar als we geen reden hebben, puur voor de ontspanning, dan slaan we ‘m nog te vaak over. Wij van SMAAKmag. breken een lans voor het middagmaal. Voor deze editie selecteerden wij onze favoriete lunchadresjes in onze favoriete stad. 

  GYM & GIN

Gym & Gin SMAAKmag.
Beeld: GYM & GIN

Lunchtip Edwin Veekens
Uitgever / initiatiefnemer SMAAKmag.

GYM & GIN is zo’n zaak waar je je direct thuis voelt, waar je uitkijkt naar de tom kha kai met gegrilde maiskip en cashewnoten, sushibowl met tonijntartaar en steak tartare met zoete aardappelcrème en andere mooie gerechten bereid uit pure ingrediënten en waar je gewoon goed wordt geholpen. In 2016 opgezet door Frank Huson en Maaike Groenewegen, 2,5 jaar later overgenomen door hun chef Kevin Valkhoff die deze riante zaak op hetzelfde level weet voort te zetten. Terecht dat GYM & GIN opnieuw door de inspecteurs van Michelin is onderscheiden met een Bib Gourmand voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Zelf heb ik vrij veel lunchafspraken. Als ik zelf mag bepalen waar te lunchen dan kies ik regelmatig voor GYM & GIN. De locatie is voor mij mede bepalend. Omdat dit restaurant naast de snelweg ligt, direct bij de afslag, is het makkelijk te bereiken. Je kunt er daarbij ook nog eens gratis parkeren. 

En heb je net iets te veel gegeten dan is het ideaal om direct vanuit GYM & GIN een rondje Kralingse Plas te lopen. Andersom kan overigens ook. Dat je eerst een rondje Kralingse Plas loopt en vervolgens (verder) bijpraat tijdens de lunch.

Kralingseweg 224
3062 CG Rotterdam
010 – 2104510
Open: maandag tot en met vrijdag vanaf 10.00 uur, zaterdag vanaf 12.00 uur.

PARQIET

Parqiet SMAAKmag.
Beeld: Nikita Leckie

Lunchtip Arjen van Riel
Art director / ontwerper SMAAKmag.

Deze locatie is echt fantastisch, een inspirerende plek gelegen in het oude koetshuis schuin achter de Noorse kerk in Het Park. Als je even wilt opladen, als je je hoofd even vrij wilt maken of om juist een middagje te brainstormen dan is Parqiet de ideale plek. De beste ideeën ontstaan bij Parqiet. 

De batterij laadt er als vanzelf op, het hele jaar door – maar eerlijk is eerlijk in het voorjaar en in de zomer is het er nog net iets beter toeven. Parqiet is één van de weinige plekken in de stad waar je de vogels nog hoort fluiten.

Bij Parqiet lunch je met eerlijke lokale producten. Het suiker- en glutenvrije vegan gebak is van Sue, de sappen van Sajoer, de koffie van Man met Bril, het landbrood van Jordy’s Bakery. Lekker en tegelijkertijd verantwoord. Stiekem is Parqiet meer dan een favoriete lunchplek. Voor een goede borrel ben je er ook aan het juiste adres.

Baden Powellaan 20
3016 GJ Rotterdam
06 – 51001606
Open: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

HARVEST COFFEE BREWERS

Harvest Coffee Brewers SMAAKmag.
Beeld: Joey Rietveld

Lunchtip Dijlan van Vlimmeren
Hoofdredacteur SMAAKmag.

Zijn koffiegenen heeft hij niet van een vreemde. Barista Zjevaun Janga (Gio voor intimi) is de Arubaanse achterneef van François Geurds. De sterrenchef was jarenlang zijn mentor totdat hij zich met zijn vrouw Loes Beljaars -de liefde ontstond op de werkvloer bij FG Restaurant- Down Under verder ging verdiepen in de bonenmaterie. Na het koffie-avontuur in Melbourne streken ze in het voorjaar van 2018 met Harvest Coffee Brewers neer in de Glashaven. En niet zonder succes. Voor velen is Harvest Coffee Brewers inmiddels een omweg waard. De deadline haal je net iets gemakkelijker met een dubbele espresso van Gio binnen handbereik. Met zijn Colombia Geisha, een heel fruitige en tevens florale espresso, heeft hij ons definitief veroverd. Drink je liever filterkoffie? Gekozen kan worden uit hand brew, batch brew of iced batch brew. Bij elke koffie krijg je een gedetailleerde toelichting op papier.

De hartige French toast (wentelteefje van brioche) met bacon van Baambrugs Big, champignons, een spiegelei en gerookte maple syrup (ahornsiroop) is een aanrader alsmede de hangop met een compote van cranberry, hazelnoten, crackers van granola en een randje koude filterkoffie (cold brew). Op een lunch bij Harvest Coffee Brewers kun je lang teren.

Glashaven 107
3011 XG Rotterdam
Open: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.