Goed nieuws voor de aanhangers van de tokologische cuisine. Manuela Goncalves Tavares (41) zet haar keukenfilosofie aan de Hoogstraat in Rotterdam voort met COCO.
COCO is iemand met een groot hart, COCO is geliefd bij iedereen. Met COCO heb je een vriend voor het leven. Wat voor COCO geldt, geldt voor Manuela in het kwadraat. Iedereen houdt van Manuela, en iedereen houdt van haar pindasoep. “Ik zat eens in een hotellobby in Berlijn. Hoor ik achter mij: ‘She is The Peanut Soup Girl’. Dat ging echt te ver.”
Haar beroemde pindasoep heeft ze mee-genomen naar COCO. “Er zit één ingrediënt in deze soep dat niemand weet, en niemand gebruikt. En dat ingrediënt maakt klaarblijkelijk het verschil.”
Met haar vegan pom, met geraspte cassave als basis en geserveerd met eigen sambal en pickles, stond ze op het hoogste podium tijdens de Nationale Pomwedstrijd 2019 in Amsterdam. De vegan pom staat uiteraard op de kaart van COCO. “Ik krijg wel eens gasten over de vloer die een broodje kip kerrie of een bordje bami willen. Ik laat me inspireren door dat wat er in schappen ligt in de toko’s, ik ben echter geen toko.”
Manuela staat voor Afro Food, de classics uit de Kaapverdiaanse, Jamaicaanse, Surinaamse en Antilliaanse keukens waar ze haar eigen draai aan geeft: wie is er geen fan van haar piña coladacake en bacalhau com natas, een klipvisschotel met aardappel en room? En ze staat voor soul food uit de USA: mac & cheese, fried chicken. “Ik ben al jaren in Nederland op zoek naar grits. Ik at het ooit in New York, en ik wil het heel graag doorvoeren op mijn kaart maar grits is onvindbaar. Grits heet in het Nederlands grutten maar waar is het te koop?”
In COCO introduceert ze een seafood boil, gebaseerd op de zogeheten Mukbang livestreams op YouTube. Eén keer per maand kunnen gasten er voor een vaste prijs helemaal losgaan op dat wat op dat moment uit de zee komt: Manuela eerbiedigt bovenal de seizoenen. Van COCO krijgen ze er een slabbetje bij want de onvoorwaardelijke liefde van COCO die gaat niet uitsluitend door de maag.