SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

Koken met Xinyu Zhu

  • SMAAKmag.

Oma’s ingelegde daikon

Bij Sichuan food denken we vrijwel meteen aan szechuanpeper, dat tintelende korreltje dat weliswaar wat weg heeft van citroen maar een geheel eigen -intense- smaak heeft. Sichuan food behelst echter zoveel meer. Xinyu Zhu van Zhucook heeft de verdere introductie van Sichuan food in Nederland gebombardeerd tot haar persoonlijke missie. Xinyu Zhu zag het levenslicht in de hoofdstad Chengdu, maar groeide op in Panzhihua in het uiterste zuiden van de Chinese provincie Sichuan. Acht jaar geleden verruilde ze Panzhihua voor Rotterdam en sindsdien geeft ze workshops en theeceremonies en kookt ze als gastchef authentieke gerechten uit haar moederland. Exclusief voor SMAAKmag. deelt ze elke maand een recept uit de gedurfde Sichuanese keuken. Vandaag: daikon ingelegd op oma’s wijze. Daikon ofwel rettich is de grote broer van de radijs, een enorme witte wortel met een vergelijkbare scherpe, ietwat bittere smaak. Door daikon in te maken met azijn, suiker en zout wordt ‘ie zachter en frisser van smaak.

Oma’s ingelegde daikon
奶奶的泡菜
nǎi nai de pào cài

Ingrediënten voor 2

  • 700 gram gesneden daikon, niet te dun
  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels suiker
  • 2 verse rode chilipepers, gesneden
  • 10 Sichuan peperkorrels
  • 20 gram gemalen Sichuan chilipeper
  • 200 milliliter Chinese witte azijn
  • 20 milliliter koud water

Bereiding

  1. Marineer de gesneden radijs in een kom met 1 theelepel zout gedurende 10 minuten, was deze onder de kraan en knijp deze uit tot er geen water meer uitkomt.
  2. Marineer de radijsjes dan met suiker gedurende 10 minuten.
  3. Doe de radijsjes in een grote glazen pot, voeg de azijn, het water, de szechuanpeper, chilipeper, gemalen chili en het overgebleven zout en de suiker toe. Laat dit 30 minuten tot een uur staan.

Eet smakelijk! 慢慢吃

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.