SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

Koken met Xinyu Zhu

  • SMAAKmag.

Sichuanese koude noedels 四川凉面

Bij Sichuan food denken we vrijwel meteen aan szechuanpeper, dat tintelende korreltje dat weliswaar wat weg heeft van citroen maar een geheel eigen -intense- smaak heeft. Sichuan food behelst echter zoveel meer. Xinyu Zhu van Zhucook heeft de verdere introductie van Sichuan food in Nederland gebombardeerd tot haar persoonlijke missie. Xinyu Zhu zag het levenslicht in de hoofdstad Chengdu, maar groeide op in Panzhihua in het uiterste zuiden van de Chinese provincie Sichuan. Acht jaar geleden verruilde ze Panzhihua voor Rotterdam en sindsdien geeft ze workshops en theeceremonies en kookt ze als gastchef authentieke gerechten uit haar moederland. Exclusief voor SMAAKmag. deelt ze elke maand een recept uit de gedurfde Sichuanese keuken. Vandaag: koude noedelsalade als pittige oppepper in een handomdraai bereid.

Benodigdheden

  • 150 gram noedels
  • 50 gram dun gesneden komkommer
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 15 gram gember, fijngesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel Sichuanese peperolie
  • 2 theelepel Chinese zwarte azijn
  • 1 theelepel kippenbouillonpoeder
  • ½ theelepel Sichuanese peperpoeder
  • 1 theelepel Sichuanese chiliolie
  • 1 theelepel fijngesneden bosui
  • 1 theelepel fijngesneden koriander
  • 1 verse rode peper, fijngesneden
  • Zout naar eigen smaak

Instructies

  1. Doe de knoflook en de gember in een klein kommetje. Voeg koud water toe tot de gember en knoflook onder water staan.
  2. Verhit de pan op middelhoog vuur en voeg wat water toe. Voeg de noedels eraan toe zodra het water kookt. Laat de noedels zo’n 5 minuten lang koken.
  3. Haal de noedels uit de pan, laat ze uitlekken en vervolgens zo’n 2 minuten afkoelen. Voeg nu zonnebloemolie aan de noedels toe en zet de noedels aan de kant om ze nog verder af te koelen. Haal de noedels uit elkaar zodat ze niet meer tegen elkaar plakken.
  4. Doe de komkommer in een aparte kom, en voeg eerst de noedels eraan toe en vervolgens de sojasaus, Chinese zwarte azijn, suiker, kippenbouillon, Sichuanese chiliolie, Sichuanese peperolie, het water met knoflook en gember, de rode peper, bosui en koriander.
  5. Mix de ingrediënten door elkaar en geniet van je noedelsalade.

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.