En weer komt er zo’n supergers blad uit de kokert van de Rotterdamse iconen Edwin Veekens en Arjen van Riel. Dit keer geheel in het teken van eten, drinken, beleving, genieten en alles wat erbij hoort: SMAAKmag., waarvan het eerste nummer nu voor je ligt. De komende paar edities mag ik – zolang het in de smaak valt – een column schrijven en dat doe ik met alle liefde.
Wat een stad, man wat een stad! Je kan er uren, dagen, weken over blijven lullen en schrijven. De ontwikkeling van Rotterdam is werkelijk te gek, zeker ook in de horeca- en gastvrijheidsbranche en alles wat daar mee samenvalt. We gaan het de komende edities uiteraard uitgebreid hebben over al deze onderwerpen en ontwikkelingen. Ook over de politieke invloed hierop, de band tussen de branche en bewoners. Hoe maken we een stad bruisend, maar houden we hem leefbaar? Echt een moeilijke balans, maar in Rotterdam gaat ons dat echt lukken.
Welke wijken gaan zich de komende jaren ontwikkelen en wat wordt de rol van alle smaakmakers en sfeerbrengers daarin? Prachtige gesprekken lopen er op bijvoorbeeld op Rotterdam-Zuid rondom de Beijerlandselaan. Gaat het Oude Noorden de komende jaren echt doorontwikkelen zoals verwacht? Houdt Crooswijk zijn Rotterdamse allure in het nieuwe jasje?
En dan niet te vergeten alle festivals. Blijven ze? Worden het er meer of minder? En wie worden de drijvende krachten achter deze festivals? Echte Rotterdammers of steeds meer de gelukszoekers van buiten? Ik mag toch hopen dat dat eerste het geval is en dat we het ook blijven doen op iconische locaties zoals Het Park bij de Euromast, het Kralingse bos, het Vroesenpark etcetera. Uiteraard ook met oog voor natuur en leefomgeving, maar die verantwoordelijkheid nemen de organisatoren vast ter harte.
Nogmaals, ik kijk uit naar alle komende edities van SMAAKmag., draag er graag een steentje aan bij en sta open voor alle discussies. Mail me, twitter me, whatever. Ieders smaak mag namelijk.
Rober Willemsen
21 november 1971 te Rotterdam
Loopbaan: Vijftien jaar diverse banen bij Heineken Nederland, in 2012 overgestapt naar het ondernemerschap. Eigenaar van Melief Bender, Proeflokaal de Pui, Muller&Co en partner in festival OpperDePop. Van 2012 tot 2016 voorzitter Koninklijk Horeca Nederland afdeling Rotterdam, sinds 2016 landelijk voorzitter.
Typisch Rober: “Een betrokken en gedreven levensgenieter, altijd in voor nieuwe uitdagingen.”
Beeld: Antim