SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
De Huiskamer SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Huiskantine / Old Bay

  • Dijlan van Vlimmeren

“Soms begrijp ik de gemeente niet. Wees coulant of wees duidelijk. Wees in elk geval iets. Ons leek het leuk om de lege zalen tijdelijk om te bouwen tot een pop-upwinkel. We hebben echter geen vergunning voor retail. We zitten al weken op de gemeente te wachten voor uitsluitsel. Nee is ook een antwoord. We horen echter niets terug. Voor de take-away en delivery hebben we – de vier eigenaren – gekeken naar iets wat nog niet werd aangeboden in Rotterdam en dat past bij een visrestaurant dat we met Old Bay zijn. We kwamen uit bij de seafood boil, overgewaaid uit Louisiana. Rivierkreeften, krabben, gamba’s en andere schaal- en schelpdieren worden gekookt met over de 100 kruiden en citrusfruit. Dat wordt vervolgens op tafel uitgestort. Wij geven de seafood boil mee in een vacuümzak. Daarin kan het worden bewaard en opgewarmd. Nood breekt wet. Maar de afhaal zet geen zoden aan de dijk. Het is vooral een manier om onze gasten weer eens te zien. We merken dat de horeca wordt gemist. De mensen zijn ondertussen wel een keer uitgeklust thuis.  Old Bay en Huiskantine zijn het vroegere Plan C. Huiskantine is een periferiedisco. Omdat Plan C zolang heeft leeggestaan was de nachtvergunning verstreken. We richten ons daarom op de vooravond. Dat blijkt vooral jongeren uit Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Westland, Spijkenisse en Bergschenhoek te trekken. In plaats van thuis drinken ze bij ons in.”

Alexander Wuijts

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.