“Het glas is bij mij altijd halfvol. Het jaar 2020 was geen jaar voor in de boeken. Ik heb desondanks geen moment in zak en as gezeten. Met positiviteit bereik je zoveel meer dan met klagen. We moeten vooruit, hoe dan ook. Winnaars denken in oplossingen, losers in excuses. En hoewel deze crisis geen losers kent, want het coronavirus is ons allemaal overkomen, blijf ik van mening dat je verder komt met handelen dan met zeuren.
De twee lockdowns heb ik aangegrepen om mijn personeel nog beter te scholen. We hebben FG Academy opgericht, bedoeld voor de medewerkers van FG Restaurant en FG Food Labs. Zij krijgen voortaan intern extra trainingen op het gebied van koffie, thee, kaas, patisserie, noem maar op.
Ik ben van mening dat de experience van FG Restaurant en FG Food Labs niet te vangen is in wegwerpbakjes. Met FG at Home houd je nooit een Michelinster in stand, laat staan twee Michelinsterren. Ik ben daarom begonnen met een take-away in simply food: soepen en stamppotten maar dan wel met soepen en stamppotten waar je mee voor de dag kunt komen. Alleen het allerbeste is immers goed genoeg. Dat geldt in mijn restaurants, dat geldt in de afhaal.
Ondertussen bereid ik me voor op 2021. Een jaar dat we beginnen met een Four Hands Dinner met Mauro Colagreco van Mirazur, het beste restaurant ter wereld. In februari koken we een aantal avonden samen in FG Restaurant. Als het mag van meneer Rutte. Zo niet, dan gaan we vrolijk verder met onze stamppotten.”
François Geurds
Beeld: Sylvia Kuiper