Zoveel mensen, zoveel smaken. De een zweert bij haute cuisine, anderen bij een kapsalon, vegan burger of poké bowl. SMAAKmag. beperkt zich niet tot één smaak. Iedere mening telt, iedere smaak telt. Op straat vragen we terloops en ongeremd aan de lekkerbekken naar hun favoriete eet- en drinkplekken.
Guus Bok
Artiest (Presentator, Acteur, Componist)
Op de middelbare school ontmoette ik een Hindoestaans meisje. Via haar heb ik Surinaams eten heel erg leren waarderen. Saoto soep met name, maar ook roti. Dat heb ik altijd een verrijking gevonden van mijn leven. En daarom kom ik nog héél vaak bij Warung Mini aan de Witte de Withstraat. Ook ‘s nachts, in mijn eentje. Na een optreden heb ik altijd wel honger. Dan ga ik meestal daar nog even wat eten. Bazar, in dezelfde straat, kan ik ook aanraden trouwens, en dan vooral de bittergarnituur!
Kirsten Gorter
Content Manager
Wijnbar L’Ouest aan de Van Oldenbarneveltstraat is mijn favoriete plek om in het weekend met mijn vriend op het terras een plekje in de zon te zoeken. Na het wandelen, shoppen of museum bestellen we dan een witte huiswijn en lekkere bitterballen. En dat is toch voor je gevoel een soort van gezond, want ze komen uit de oven. En dan wordt één portie vaak een tweede portie, en dat ene wijntje wordt een tweede wijntje. En zo zit je hier dan lekker een paar uur in de avondzon.
Fabian de Ruijter
Havenarbeider
Bokaal aan de Nieuwemarkt is voor mij een soort van tweede huis. ‘s Ochtends een bakkie koffie, ‘s middags lekker aan het bier, ‘s avonds een happie eten erbij. Op werkdagen eet ik thuis, maar op vrije dagen is het gewoon makkelijk om de deur uit te gaan. Ik ben verder wel van de Indonesische keuken. En de Hollandse! Maar dan van mijn moedertje natuurlijk. Ik heb nog nooit van mijn leven een prakkie gemaakt, omdat mijn moeder gewoon de lekkerste maakt.
Beeld: Hans Reitzema