Van Little Ethiopia en Koreatown tot Little Armenia en Pico-Robertson, Los Angeles is een fascinerende, multiculturele schatkamer. De documentaire City of Gold schetst een verrassend portret van deze wereldstad door de ogen van een loyale fan, de vooraanstaande food journalist Jonathan Gold (1960-2018). De Pulitzer Prize-winnaar bezoekt onopvallende eethuisjes in afgelegen enclaves en beoordeelt deze met evenveel zorg als de haute cuisine in Beverly Hills.
In deze documentaire, te zien tijdens het Architecture Film Festival Rotterdam in Lantaren/Venster, showt hij tevens zijn favoriete restaurants: Jitlada (Thais), Guelaguetza (Oaxacaans/Mexicaans) en Meals by Genet (Ethiopisch). Naast restaurantrecensent was Jonathan Gold muziekcriticus. “Kritiek is kritiek,” vindt hij. “Een aria is net een well-cooked potato.”
City of Gold ofwel de (geboorte-)stad van Jonathan is een uitgelezen kans voor de culinaire avonturiers. Hiske Versprille, voor wie ‘gold’ na haar veelbesproken recensie over restaurant GOUD in de Volkskrant een extra betekenis heeft gekregen, tekent voor de inleiding op zaterdag 12 oktober.