SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
De Tuin van de vier windstreken SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

De tuin van de vier windstreken

  • Dijlan van Vlimmeren

“Het is wat het is. 2020 is een kostbaar jaar. Je kunt je daar enorm over lopen opwinden maar daar heb je alleen jezelf mee. Bij The Boathouse doen we (Wouter Lentz, Herman Vaanholt en Hendrik van der Wyck) nu niets, die zaak is dicht, want uit de loop, bij De Tuin van de Vier Windstreken doen we (Herman Vaanholt en Herman van der Wyck) koek-en-zopie in samenwerking met Chez Jan. We verkopen er hotdogs, broodjes kroket en erwtensoep aan de wandelaars. Muziekje erbij. Je blijft op deze manier een beetje in het vizier.

We verwachten dat we over drie maanden weer naar buiten mogen. Het mag misschien al in januari of februari maar dat zal dan nog op beperkte schaal zijn. De horeca zal niet 1-2-3 volledig worden vrijgegeven. Als we in maart maar met z’n allen het terras weer op kunnen, dan kunnen we dit hoofdstuk tenminste afsluiten.

Als Mark Rutte vandaag voor onze neus zou staan zouden we hem erop wijzen dat hij toch eens een keer maatwerk moet gaan leveren. Als de bioscopen onder restricties open kunnen, kunnen de restaurants met kuchschermen en mondkapjes dat toch ook? The Boathouse heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter, De Tuin 500 vierkante meter. We kunnen hier echt wel gepaste afstand bewaren. 

Horeca is een heerlijk vak. Horeca is dynamisch. Elke dag is anders. Zonder horeca wordt ieders wereld ineens een heel stuk kleiner. Je hoort de gasten steen en been klagen. Ze kunnen nergens terecht.”

Wouter Lentz en Hendrik van der Wyck

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.