SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
De Schouw SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

De Schouw

  • Dijlan van Vlimmeren

“De eerste lockdown gold voor iedereen, de tweede lijkt alleen voor de horeca te gelden. Ieders leven gaat gewoon door. De horeca heeft het nakijken. Boos, boos, ik weet niet of ik boos ben. Het is in elk geval een rotsituatie. Ik houd het zeker vol maar ik had mijn spaargeld liever aan iets anders uitgegeven.

Ik heb vanaf 15 oktober vakantie. De duurste vakantie ooit, veruit. Al die tijd zit ik thuis. Ik verveel me niet. Nog niet. Maar of dat over 3 maanden nog steeds het geval is? Ik ben mijn huis aan het reorganiseren. Ik heb niet eens zin om naar buiten te gaan. Af en toe pak ik de fiets voor een rondje door de stad. Verder blijf ik het liefst binnen. Tuurlijk mis ik mijn gasten. Ik heb met de meesten contact via Facebook. De gasten maken De Schouw. Ons publiek zijn vrijbuiters: ZZP’ers, kunstenaars en acteurs. De jongste is 20, de oudste bijna 90. Die man van bijna 90 heeft laatst een reisboek geschreven. Hij gaat nog geregeld naar Zuid-Amerika waar hij een weeshuis financieel ondersteund. Dit soort bijzondere levensverhalen hoor ik in De Schouw aan de lopende band. Prachtig toch? 

De Schouw is na 80 jaar niet meer weg te denken uit de Witte de Withstraat. Mijn columns voor de Havenloods wijd ik weleens aan mijn kroeg – ik ben sinds 2013 de tiende of de elfde eigenaar – maar ik schrijf ook over alledaagse situaties die me irriteren of juist opbeuren. Hoorde zojuist dat de vaccins tegen het coronavirus waarschijnlijk op 4 januari starten. Geloof mij, ik sta vooraan voor een prik. Zo snel mogelijk terug naar een beetje gezelligheid.”

Tineke Speksnijder

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.