SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Cafe de Klapdeur SMAAKmag. special Horeca Corona
  • Interviews

Café de Klapdeur

  • Dijlan van Vlimmeren

“Ik ben niet zo’n zwartkijker. Ik ben het er weliswaar niet mee eens dat de horeca de zondebok is, want als het overal zo goed geregeld zou zijn als in de horeca was dat virus waarschijnlijk allang uitgedoofd, maar een potje te gaan sippen, daar word je ook niet wijzer van. 

Ik verkoop tot 14.00 uur koffie en broodjes. Broodjes kroket, braadworst met ui, het simpele werk. Ik verdien met de take-away per dag tussen de zes tientjes en honderd euro. Een zakcentje voor mezelf. Niets meer, niets minder. Ik doe het vooral om in contact met mijn vaste klanten te blijven. Hun support houdt mij op de been. ‘Ernst, als je omhoog zit, geef maar een seintje’, zeggen ze vaak. Gelukkig heb ik nog geen geld hoeven lenen.

Ik verwacht dat de restaurants half december weer open mogen, en de kroegen medio januari. November en december zijn doorgaans de drukste maanden van het jaar. Ik denk dat de piek doorschuift naar januari en februari. Mensen hebben al een tijdje hun geld niet kunnen uitgeven. Ze smachten naar wat plezier. 

Dat plezier verkopen wij. Met biljart, met darten. Samen voetbal kijken, ik heb drie tv-schermen in de zaak hangen, of gewoon wat slap ouwehoeren aan de bar. Dat is wat mensen willen.

Ik ben opgegroeid in de kroeg, mijn ouders runden café De Kralingse Hoek. Het menselijke contact, dat heeft mij altijd getrokken. Ik heb ooit een halfjaar als taxichauffeur gewerkt. Dat bleek het niet te zijn. Als taxichauffeur heb je ook contact met je klanten, maar toch niet zoals in de horeca. Ik kan het niet uitleggen, het is een gevoel.”

Ernst Phielix

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Suite Hotel Pincoffs SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

Suite Hotel Pincoffs

  • Dijlan van Vlimmeren
The Rumah SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

The Rumah

  • Dijlan van Vlimmeren
De Tuin van de vier windstreken SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

De tuin van de vier windstreken

  • Dijlan van Vlimmeren
Finca SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

Finca

  • Dijlan van Vlimmeren
Iris Wulffraat Koninklijke Horeca Nederland OPA Bierboutique SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

Iris Wulffraat: ‘Wat schieten we ermee op om in een klaagstand te blijven hangen?’

  • Dijlan van Vlimmeren
Wijnbar Janssen en van Dijk SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

Wijnbar Janssen & Van Dijk

  • Dijlan van Vlimmeren
Bij de Bruin SMAAKmag. Special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

Bij de Bruin

  • Dijlan van Vlimmeren
1NUL8 SMAAKmag special Horeca Corona
Lees meer
  • Interviews

1NUL8

  • Dijlan van Vlimmeren

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
lekker rotterdams

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.