SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Bij de Bruin SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Bij de Bruin

  • Dijlan van Vlimmeren

“De boeuf bourguignon is momenteel onze hardloper in de take-away en delivery. Als het nog kouder wordt, zullen de stamppotten sneller gaan, verwacht ik. De afhaal gaat bij vlagen. Er is geen peil op te trekken. We hebben er goede dagen tussen zitten, maar we hebben ook dagen waarop we haast niets verkopen. De afhaal deed het tijdens de eerste lockdown sowieso beter. De mentaliteit is veranderd. In het voorjaar hielpen we elkaar door de crisis. Mensen klapten voor de zorg, steunden de lokale horeca. Dat ‘wat houden we toch van elkaar’, dat is grotendeels weg.

Ik woon en ik werk in de stad. Ik zag tijdens Black Friday rijen voor de Zara van meer dan 60 meter en dan overdrijf ik niet. Vrijwel niemand stond op anderhalve meter. Dat vreet aan mij. Ik gun iedereen zijn omzet maar waarom moet bij de horeca de deur op slot terwijl ze in de retail hutjemutje staan? 

Ik zit al vanaf mijn vijftiende in de horeca, ik zie nu bijna Abraham. 2020 is met stip het slechtste jaar ooit in mijn carrière. Het frustrerende is dat we er zelf zo weinig aan kunnen doen. Het wordt van hogerhand bepaald. Of ik op 23 maart mijn 50ste verjaardag groots kan vieren in mijn eigen zaak? Ik hoop het. Mijn 49ste verjaardag, vlak na de eerste lockdown, viel al in duigen.”

Patrick de Bruin

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.