SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Barclay SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Barclay

  • Dijlan van Vlimmeren

“Ik weet niet of je het mag opschrijven maar het is eigenlijk gewoon ruk. Mijn buffertje heeft de bodem bijna bereikt.

We verkopen halve en hele gegrilde kippen in de take-away, de lekkerste gegrilde kippen van Rotterdam. Hebbie kip aan ‘t spit in het verlengde van Tebbie nou op je muil van Jopie Parlevliet c.q. Richard Groenendijk. Het levert alleen zo bar weinig op. Er wonen relatief weinig mensen in het centrum. Wat wij verzinnen ligt bovendien tegen dumpprijzen geseald in de diepvries van de supermarkt. De locatie aan de Karel Doormanstraat, de service en de prijs-kwaliteitsverhouding, de sterke punten van onze brasserie, die werken nu tegen ons.

Het is net Staphorst aan de Maas, Rotterdam zonder horeca. Er loopt ook geen hond op straat. Het frustreert mij en met mij mijn broer – Barclay doen we al 38 jaar samen, hij is alleen niet zo van de voorgrond – ontiegelijk dat de bouwmarkten en tuincentra worden overlopen, en dat wij onze deuren dicht moeten houden. We kunnen toch wel even zonder een plantje met z’n allen? 

Mijn boodschap aan Mark Rutte: Kijk eens wat beter naar de compensatieregelingen. De vuurwerkbranche krijgt een vergoeding van 40 miljoen euro. Ik kan dan misschien niet zo heel goed rekenen, en ik weet ook niet hoeveel vuurwerkhandelaren Nederland telt maar dat soort bedragen gaan mijn pet te boven. Het voelt niet als eerlijk richting de horeca in elk geval.”

André Nielsen

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.