SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

5x makkelijke cocktails

  • Cas Jansen

De zomer laat nog altijd wat te wensen over, dus zijn we genoodzaakt om zelf de zomer in huis te halen. En, wie houdt er nou niet van een cocktail op zijn tijd? De cocktail is inmiddels uitgegroeid tot een eindeloos variërende blauwdruk voor een gemengd drankje en wordt gekenmerkt door sprekende kleuren, sierlijke garnering en het glaswerk dat gebruikt wordt. Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk en dit maakt het ook zo leuk. Om je een handje te helpen, hebben we 5 makkelijk te maken cocktails op een rijtje gezet die je eens zou kunnen proberen.

Watermelon Fizz

Mermaid Water
Persoonlijk beschouw ik deze cocktail als mijn favoriet. Hij is fris, zoet en ziet er daarnaast ook nog eens leuk uit. Mermaid Water maak je door twee delen spiced rum, een scheutje kokosnoot rum en een scheutje Blue Curaçao te mengen en het glas aan te vullen met ananassap.

Watermelon Fizz
Voor wie van watermeloen houdt, is deze cocktail een echte aanrader. Schenk twee delen watermeloen likeur en een deel wodka in een glas, voeg een scheutje limoensap toe, top af met Sprite en klaar!

(Gin)ger ale
Op elk terras kan je tegenwoordig wel een lekkere gin bestellen. Vooral de roze gins zijn erg populair. Zelf vind ik een wat kruidigere smaak ook erg lekker en maak zo af en toe een (Gin)ger ale. Voor deze cocktail schenk je de gin en ginger ale in een glas, voeg je wat citroensap toe en maak het drankje af met een sinaasappelschijfje en een kaneelstokje. 

Coconut Paloma
Coconut Paloma is een heerlijk verfrissende cocktail die je zeker eens moet proberen. Deze cocktail maak je door twee delen kokosnoot rum en grapefruitsap in een glas te schenken. Top dit af met wat soda water en de cocktail is klaar om gedronken te worden.  

Balón 43
Deze zomerse cocktail is erg lekker en ook nog eens erg makkelijk om te maken. Voor het maken van een Balón 43, heb je namelijk maar 3 ingrediënten nodig: een deel Licor 43, drie delen bruisend water en het sap van een halve citroen. Als garnering kun je citroen en sinaasappelschijfjes toevoegen.

Heb jij ook zo’n dorst gekregen na het lezen van dit artikel? Probeer dan een van de recepten uit en laat ons weten wat je er van vindt!

Cas Jansen

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Britta en Yuri Wattimena openen najaar 2022 restaurant NOYA in Rotterdam 

  • SMAAKmag.
SMAAKmag. x SARA by CUCU
Lees meer
  • Eten & drinken

Nasi rames als pokébowl bij SARA by CUCU

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

Shirma Rouse rockt tijdens allereerste kookboekdiner

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Oma’s keukenkastje opengetrokken voor tweede gin Bobby’s

  • Dijlan van Vlimmeren
London Loy bij koffietijd - SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

London lekkers: Fan van frittata

  • Sander Grip
Garde van de Buik - SMAAKmag
Lees meer
  • Eten & drinken

Het terras op met de Garde van de Buik

  • SMAAKmag.
Schmidt Zeevis Kreeft - SMAAKmag
Lees meer
  • Eten & drinken

Oosterscheldekreeft – Hollands Best

  • Dijlan van Vlimmeren
Chef Quincy - SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

Talk of the Town

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.