SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
1NUL8 SMAAKmag special Horeca Corona
  • Interviews

1NUL8

  • Dijlan van Vlimmeren

“Wat moeten we er nog over zeggen? Er is inmiddels genoeg gezegd. We zullen deze ellende overleven, maar we zijn behoorlijk uitgekleed. De reserves die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd zijn weg.

Het kan altijd nog erger. We spraken vanmiddag de eigenaar van een verhuurbedrijf in cateringmaterialen. Zijn hele pensioen is verdampt. Wat een hard gelag is dat. Wij zijn wat jonger dan die man van het verhuurbedrijf: 42 (Fabian) en 43 (Floris). Wij werkten er een beetje naar toe, en op die koers lagen we ook, dat rond onze vijftigste ons pensioen was veiliggesteld. Horeca is een mega intensief beroep. Je weet nooit hoelang je het fysiek volhoudt. Door de coronacrisis gaat dat wat langer duren. We zullen een flink aantal jaartjes moeten doorwerken.Wij verwachten dat de versoepelingen pas ergens in maart ingaan. Als de besmettingen voldoende afnemen zal het vaccin de volgende reden zijn dat we nog niet open mogen of dat we slechts 30 personen per avond mogen ontvangen. Voorlopig houdt Den Haag nog een slag om de arm.

De take-away en de Thuis uit Eten-boxen zijn slechts een druppel op een gloeiende plaat. Zelfs de bakker om de hoek doet nu aan maaltijdbezorging. Er is te veel keus. Afgelopen week hadden we een actie: 2 sushirollen voor de prijs van 1. Die actie liep als een speer. Maar dit soort acties wil je liever niet. Je doet het maar om een beetje bezig te zijn met z’n allen. Horeca blijft daarentegen een mooi beroep. Het is ook een dankbaar beroep. Als het je is gelukt die lach op het gezicht van de gast te toveren, kan je dag niet meer stuk.”

Fabian Loveriks en Floris van der Sluis

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.